OM HELITE

Varför välja HELITE?

Helite är världsledande tillverkare av Airbag säkerhets-västar och jackor. Helite grundades 2002 och Airbag produkterna har idag  mer än 60 000 användare. Helite använder alltid den senaste teknologin för att ge föraren ett pålitligt skydd.

Helite har lång erfarenhet och tekniskt kunnande vilket har möjliggjort utvecklingen av säkerhetsvästar med otroligt snabb utlösningstid och ett pålitligt skydd. Starka material och bekväma produkter är också kännetecken för Helite. Airbag produkter är lämpade för bl.a. gatu-, enduro-, kross-, fyrhjulings- och moped-bruk.

HELITE FAQ

Här följer de vanligaste frågorna om Helite. Har du frågor utöver detta ber vi dig kontakta din närmaste återförsäljare.

Vad skyddar Helite Airbag?

 • Nacken bakifrån och från sidorna för att minska risk för whiplash skador
 • Huvudet skyddas indirekt av hals- och nackstöd
 • Bröstkorgen skyddas på båda sidorna av revbenen
 • Höften
 • Hela ryggen från nacke till svanskotan

Kan man använda Airbagen efter den lösts ut?

Ja. Förutsatt att den inte blivit för skadad. Patronen är den enda delen av systemet som måste ersättas. Att byta en gaspatron går mycket snabbt och görs enligt följande:

Hur lång livslängd har patronen?

Patronen som innehåller CO2 garanteras fungera i 10 år. Kontrollera patronen minst en gång varje år. Du kan väga den på en vanlig hushållsvåg för att se att den har rätt vikt. Vikten anges på patronen. Om du upptäcker rost eller andra skador på den bör du byta ut den.

Vad händer om jag glömmer att lossa Airbagremmen?

För att aktivera Airbagen behöver du dra med en kraft på 30 kg. Det är mycket lätt i en olyckssituation när det finns acceleration, men när du stannat och börjar gå från din motorcykel kommer du bara känner att du fortfarande är fäst och därför påminnas om att lossa Airbag remmen. Fästning och lossning blir snabbt en vana på samma sätt som du använder säkerhetsbält.

Kan produkterna tvättas?

Ja, du kan tvätta den förhand med ljummet vatten och tvål. Sänk inte ner Airbag systemet i vatten eller kör i torktumlare.

Kan man ha en ryggsäck eller jacka utanpå?

Ja, så länge som ryggsäcken eller jackan sitter löst och inte är i vägen för sadelstroppen. Om du har någonting utanpå västen tar det något längre tid för västen att blåsas upp. För maximalt skydd bör du ha din Airbag ytterst.

Hur lång tid tar det för luften att gå ur västen?

Alla Helite Airbag aktiveras på mindre än 0,1 sekund och håller ryttaren säker i ca 15-20 sekunder. Efter det släpps luften sakta ur under 2-3 minuter. Ifall du faller och vill fortsätta direkt i tävlingar så har du full rörelseförmåga med armar och ben.

Gör det ont om jag ramlar på patronen?

Nej, patronen är placerad så att din kropp inte skadas av den. Utöver detta så är ett skumgummi och ABS skydd placerat för hålla patronen från kroppen. Gasen är bara CO2 som är helt ofarlig.

Är Helite Airbag jackor vattentäta?

Ja, alla våra modeller är till 100% vattentäta, tillverkade av vattenbeständiga textilier.

Skyddar Helite västarna lika bra som Helite jackorna?

Skillnaden mellan jackorna och västarna är de stabila axel- och armbågsskydden integrerade i jackorna. Airbagsystemet är detsamma oavsett om du väljer väst eller en jacka. Användare som väljer västen har oftast redan har en motorcykel jacka med skydd. De använder västen över sin normala motorcykel jacka.

HELITE BILDER

What our users say

"I have to say that the Airnest is the best investment I have ever made."

JW

"It is fantastic!  The fit is perfect and the workmanship is top notch."

T Zondlo

"If ever there was a prize for the best safety feature then this air vest should get it."

AC Barnsley

"The best piece of kit I have ever bought, simply put, I walked away from a nasty accident."

SI Warrington

HELITE BUTIKER

   Reset

   KONTAKTA HELITE

   Ahlström & Cederberg
   Hietasaarenkatu 15 A16
   65100 Vaasa
   Finland

    +358 (0)50 523 9236
   info@helite.fi